Waarom Factuurfinanciering een Goede Investeringsmogelijkheid Is?

By Per Frennbro in Financiering

Als belegger weet u wellicht dat een aantal investeringsproducten niet zo aantrekkelijk zijn. Ze zijn ofwel te onvoorspelbaar, zoals individuele aandelen of groeien te langzaam, zoals termijndeposito’s of staatsobligaties. Wilt u een investering proberen die een relatief zekere groei heeft en die waarneembaar is? Geef dan factuurfinanciering of factoring een kans. Dit investeringsdomein groeit snel en mensen leren op dit moment over de voordelen  die het biedt.

Dus, wat houdt deze factuurfinanciering precies in? Het belangrijkste aspect van factuurfinanciering is bedrijven te helpen om hun kasstroom te beheren. Laten we het u duidelijk maken met een voorbeeld. Stel dat een bedrijf producten en diensten produceert en verkoopt die de klant factureert die de goederen/diensten koopt. Met factoring kan het verkopende bedrijf de facturen onmiddellijk aan investeerders verkopen met een kleine korting. Het verkopende bedrijf krijgt een voordeel. Het hoeft niet te wachten tot de klant de rekening betaalt.

Nu vraagt u misschien:  “Wat krijg ik als investeerder?” U krijgt een kans om te beleggen in schulden op korte termijn, vooral voor de tijdsperiode tussen van 1-2 maanden. Dit zorgt voor een snellere omzet met rendementen die vergelijkbaar zijn met andere P2P-investeringen (peer-to-peer). Ook is de koper een grote organisatie met een goede betalingsgeschiedenis, wat het risico laag maakt. Dit is in het bovenstaande voorbeeld te zien.

Het proces van investeren in factuurfinanciering lijkt veel op investeren in andere P2P-investeringen. Als u biedingen wilt maken, kunt u automatische investeringsinstellingen instellen. De beste manier om de betrouwbaarheid van het bedrijf te beoordelen, is om handmatig te kijken naar de informatie die over het bedrijf is verstrekt. En bij BETALD laten we u al deze dingen doen!

Kan factuurfinanciering helpen bij het het diversifiëren van uw portefeuille? Het antwoord is “Ja”. En dit geldt vooral als het gaat om P2P-investeringen. Als investeerder krijgt u de volgende voordelen die factoring biedt –

  • Vorm van kortetermijninvesteringen
  • Gelegenheid om te investeren in het succes van kleine en middelgrote bedrijven
  • Kans om een nieuw investeringsdomein te verkennen en winst te maken

Niet veel mensen zijn op de hoogte van de factoring business. De factoringindustrie is echter zowel zeer groot als langlopend. Als u wat rente op uw geld wilt verdienen, neem dan zeker de tijd en doe uw eigen onderzoek. Investeer ook in bedrijven met een goede geschiedenis van het op tijd betalen en wat betrouwbaarheid aanduidt. Om te controleren of het factoringbedrijf betrouwbaar is, kunt u zelfs een gesprek voeren met het management van het bedrijf. Investeer alleen als u denkt dat u een positief rendement kunt behalen en uw inzetten op zekere winnaars kunt plaatsen.

Wilt u investeren in de factoringindustrie, maar weet u niet zeker waar u moet beginnen? Kom naar ons. Wij bij BETALD bieden een platform waar u uw bod kunt plaatsen op onbetaalde facturen, in contact kunt komen met een aantal kleine bedrijven en geld kunt verdienen. Dus waar wacht u op? Open vandaag nog een account bij ons!

Login/Sign up
Share: