Hoe werkt factoring precies?

By Per Frennbro in Geen onderdeel van een

U hebt waarschijnlijk reeds veelvuldig gehoord van factoring, want het is geen volledig nieuw concept. In de afgelopen jaren is de populariteit van factoring geweldig gegroeid. In deze tijden, krijg je als eigenaar van een klein bedrijf dikwijls te maken financiële instellingen, zoals banken die minder open zijn en minder geneigd zijn een om een positief oordeel te vellen over krediet aanvragen. U zult veelal hoge rentetarieven moeten betalen en u zult veel papierwerk moeten invullen. Deze financiële organisaties hebben allemaal hun algemene voorwaarden aangescherpt, waardoor het voor u heel moeilijk geworden is om tijdig geld voor uw facturen te ontvangen. Als uw kredietgeschiedenis niet voldoet aan de criteria van de bank, is de kans dan ook groot dat uw leningsaanvraag snel wordt afgewezen.

Met factoring hebt u nu heel snel toegang tot contant geld voor uw bedrijf. U kunt factoring gaan beschouwen als een van de gemakkelijkste en meest betaalbare manieren om het geld te ontgrendelen dat momenteel in de boeken van uw klanten staat, maar dat eigenlijk van u is.

U kunt klanten hebben die uw facturen pas binnen 30, 60 of 90 dagen betalen. Dit is waar voor u de problemen beginnen, u kunt u het niet veroorloven zo lang te wachten om de betaling te ontvangen. Je hebt geld nodig om je eigen zakelijke uitgaven te dekken en je hebt dat geld veel eerder nodig. Wat kun je hieraan doen? U kunt hulp vragen aan een factoringmaatschappij die u vooraf kan betalen voor uw openstaande facturen. Hier bij BETALD bieden we een platform waar bedrijven een financierkunnen ontmoeten.

Hoe werkt factoring?

Dit zijn de stappen van het proces –

  • Als eigenaar van een bedrijf stuurt u een factuur naar uw klant.
  • U uploadt de facturen op ons BETALD-platform. Als u niet al uw facturen wilt factureren dan kan dat, u de vrijheid om te kiezen.
  • Uw factuur staat nu klaar om op te bieden. Beleggers plaatsen biedingen tegen uw facturen.
  • U selecteert het bod waarvan u denkt dat het hetbest beantwoordt aan de noden van uw bedrijf.
  • U krijgt binnen een uur na het sluiten van de veiling tot 99% van de factuurwaarde op uw rekening.
  • U krijgt de resterende 1% minus de factoringkosten zodra uw klanten de factoringmaatschappij betalen.

In vergelijking met het krijgen van een banklening, is factoring een heel stuk eenvoudiger. Om aan al uw directe cashflowbehoeften te voldoen, u kunt nu bijna onmiddellijk geld ontvangen voor uw onbetaalde facturen bij de factoringmaatschappij. Als uw klanten tijdig betalen, is facturering de handigste optie voor u om de instroom aan werkingsmiddelente vergroten.

BETALD biedt betaalbare, snelle en betrouwbare factoring tegen zeer lage vergoedingen. Met ons platform maken we het wachten op betalingen verleden tijd. U kunt zich geheel kosteloos aanmelden bij ons. Het enige dat u hoeft te doen, is uw online boekhoudsysteem met ons te synchroniseren en de facturen te kiezen die u wilt naar voor brengen in de veiling. Zodra de veiling sluit, krijg je de contanten binnen een uur op je bankrekening. Gebruik ons factoringplatform en geniet van alle voordelen!

About the Author:

Login/Sign up
Share: