Hoe kies je de juiste factuurfinancieringsmaatschappij? Ken de geheimen.

By Per Frennbro in Financiering

Als eigenaar van een klein bedrijf wil je toch je werkkapitaal beschermen en cashflowproblemen voorkomen? Zeker, niet? Tegenwoordig bieden bankentorenhoge rekening-courantkredieten aan die de meeste bedrijven echter niet kunnen betalen. Als je daarnaast naar de totale kosten van het gebruik van een banklening kijkt, moet je veelal meer rente te betalen omdat je meer hebt geleend dan strikt noodzakelijk voor het bedrijf, omdat je weet dat het moeilijk is om een goedkeuring voor een bijkomende lening te verkrijgen. Dit alles betekent dat u een grotere lening krijgt die langer duurt om af te betalen, enkel alleen om uw cashflow te onderhouden.

 

Een ander aspectdat u niet altijd in overweging neemt, is dat u ook uw kredietscores en kredietlimieten wijzigen, aangezien een bijkomende lening uw financiële situatie zal veranderen.

Het gebruik van factuurfinanciering is volledig onzichtbaar voor kredietverleners en banken. Het is uw eigen geld dat u al hebt besteed bij het produceren van goederen en diensten. Waarom zou u dan een lening nemen om bijkomend geld te lenen voor geld dat al van jou is? Voor ons klinkt dit een beetje vreemd.
Met factuurfinanciering krijgt u precies wat u nodig hebt en wanneer u het nodig hebt. Een lening loopt op lange termijn en is niet zo gemakkelijk te beëindigen. Soms moet je naast de meerkosten ook nog een extra vergoedingen betalen om een lening vervroegd terug te betalen en af te sluiten.

 

Als u een van die bedrijven bent die op zoek zijn naar een beter alternatief, dan moet je absoluut factuurfinanciering in overweging nemen. En als het om geld gaat, wordt het kiezen van het juiste bedrijf voor factuurfinanciering van het allergrootste belang. Hoe kan je dan het juiste bedrijf voor factuurfinanciering kiezen? Of wat zijn de dingen die u in overweging moet nemen bij het kiezen van het juiste bedrijf voor factuurfinanciering? Lees verder.

 

Ervaring

Ervaring is belangrijk! Kies een gerenommeerd bedrijf voor uw facturatie. Deze bedrijven hebben zowel de ervaring als financiële reserves die u nodig heeft voor uw bedrijf. Kies bij voorkeur een bedrijf dat  gespecialiseerd is in uw bedrijfstype of uw branche. Waarom? Welnu, omdat die bedrijven zullen weten hoe de cashflows in uw bedrijf zijn. Dit is natuurlijk een bijkomend voordeel.

Vergoedingen

Elke onderneming die facturen financiert zal zeggen dat hun facturatiekosten het laagst zijn. Geloof dat niet zomaar. Doe vooral je eigen onderzoek. Er kunnen extra kosten zijn die de kosten aanzienlijk kunnen doen oplopen. Meestal zijn deze kosten verborgen in de kleine lettertjes van de overeenkomst. Hier zijn enkele punten waar u op moet letten:
• Facturatiekosten (meestal tussen 3% en 8%)
• Verwerkingskosten
• Het factuurfinancieringsbedrijf dekt tussen 70% en 90% van de factuur zonder btw.
• Reserve-eisen
• Toepassings- / instellingskosten
Als u deze extra kosten kent, zal het gemakkelijker voor u zijn om te beslissen voor welk bedrijf u best kiest.

Wees duidelijk met uw eisen

Vooraleer u met factuurfinanciering begint, moet u eerst beslissen wat voor soort diensten u nodig heeft. Wilt u bijvoorbeeld al uw openstaande facturen laten ververwerken of slechts een beperkt aantal? Zorg ervoor dat u tijdens het beoordelen van factureringsdiensten duidelijk weet wat u precies nodig hebt.

 

Bijkomende diensten met toegevoegde waarde

Naast het  financieren van facturen zijn er veel bedrijven die aanvullende diensten aanbieden. Een voorbeeld hiervan zijn de incassodiensten voor achterstallige facturen. Wat is dit precies? Nou, de meeste van uw facturen worden op tijd betaald door uw klanten. Er kunnen echter enkele zijn die niet binnen de vooropgestelde termijn betaald werden. Deze uitzonderlijke inningen  kunnen veelal ook worden afgehandeld door het bedrijf dat de factuur financiert. Dit is een type dienst met toegevoegde waarde. Enkele andere voorbeelden van diensten met toegevoegde waarde zijn onder meer:
• Boekhoudingen en rapportering online
• Bijkomende klantendiensten
• Factuurbeheer

Nu u weet waar u op moet letten bij een overkoepelend financieringsbedrijf, kan u het bedrijf kiezen dat het beste aansluit op uw bedrijfsbehoeften.

About the Author:

Login/Sign up
Share: