Hoe kan technologie MKB-bedrijven helpen bij het realiseren van hun groeiverhaal

By Per Frennbro in Geen onderdeel van een

Het aantal en de verscheidenheid aan hulpmiddelen die MKB-bedrijven kunnen gebruiken om te groeien, te innoveren en met klanten in contact te komen, is ongelimiteerd. Met behulp van technologie die toegangsdrempels verlaagt, automatisering die efficiëntie verhoogt, sociale media die een nieuwe reeks mogelijkheden voor marketing biedt, en fintech-platforms die toegang geven tot nieuwe bronnen voor bijkomendeinvesteringen. Vandaag is financieren veel eenvoudiger en sneller geworden.

In parallel moeten ze nieuwe producten en diensten ontwikkelen om concurrentieel te blijven, om de juiste mensen aan te trekken, om hun groei te ondersteunen en slimme partners te vinden; ze moeten het overzicht houden over de kosten en op de hoogte blijven van de nieuwste technologie, om nog maar te zwijgen over het veiligstellen van de juiste financieringsvorm om het hoofd boven water te houden en verder te groeien. En ze moeten dit alles doen in een traag groeiende economie.

Het panel op een recent BETALD / WeWork-evenement in centraal London had tot doel inzicht te verschaffen in de uitdagingen waar MKB-bedrijven voor staan, en om een idee te vormen hoe kleine bedrijven technologie kunnen gebruiken om hun groei te stimuleren.

Peter Simons, gewezen bankier bij “The Bank of Ireland”, en nu ontwikkelings- en innovatiespecialist bij CIMA, legt uit dat naast de effecten van globalisering de factoren die eigenaren van kleine bedrijven ’s nachts wakker houden, zich vooral situeren rond het benutten van technologie om ervoor te zorgen dat ze concurrentieel blijven.

“Bovendien maken ze zich zorgen over hun toegang tot financiering nodig om te kunnen groeien,” zei hij. “Maar in veel gevallen is een gebrek aan managementtijd en expertise een echt probleem.”

“En terwijl mkb-eigenaars makkelijk toegang hebben tot traditionele boekhouddiensten, is het een grotere uitdaging om een beter inzicht te krijgen in wat er gebeurt en hoe digitale technologieën uw bedrijfsmodellen beïnvloeden en wat dit voor uw concurrentie positie kan betekenen.”

AnxPatel, oprichter en CEO van GoKart, een innovatief online platform dat ontworpen is om restaurants in Londen te helpen hun kosten te beheersen door vers voedsel en drank direct aan hun deur te leveren, is het erover eens dat de belangrijkste zorg van bedrijven snelle toegang tot betaalbare financieringsbronnen te verkrijgen is,  en zich kunnen aanpassen aan deveranderende behoeften van het bedrijfsleven. “We leven in de YouTube-wereld, waar we alles onmiddellijk verwachten,” zei hij. “Dus 60 dagen wachten is niet meer van deze tijd. In onze business draait alles om cashflow, zo krijgen we de goedkopere prijzen van leveranciers.”

Wat oprichter Per Frennbro uitlegdeis dat het helpen van kleine en middelgrote ondernemingen om gezonde cashflows te onderhouden, centraal staat in het aanbod van BETALD, de facturen van het mkb, zijn verzekerd voordat ze worden gefinancierd door een overeenkomst met beleggers die graag rendement willen behalen door ze te kopen.

Door onmiddellijk de kredietscores en andere statistieken te analyseren, helpt BETALD ondernemers om sneller betaald te worden en tegelijkertijd tijd terug te winnen die ze nodig hebben om hun bedrijf te laten groeien. Door BETALD te gebruiken als dagelijks hulpmiddel voor het werkkapitaal, wordt ook de relatie tussen MKB-accountants opnieuw gekalibreerd, ze evolueren van eenvoudige boekhouders tot strategische adviseurs.

About the Author:

Login/Sign up
Share: