Grote Verschillen tussen Factuurfinanciering en Factuur Factoring

By Per Frennbro in Financiering

Heeft uw kleine onderneming behoefte aan een voortdurende kasstroom, maar heeft u problemen bij het krijgen van een lening van de bank? Dan is het misshien een goed idee om deze twee belangrijke financieringsbronnen nader te bekijken: factuur factoring en factuurfinanciering. Ze kunnen u,  samen met credit management-diensten, voorzien van lopende of on-demand financieringsbronnen waarmee u betalingen van uw klanten kunt innen. Nu denkt u misschien: “Wat is het verschil tussen factuur factoring en factuurfinanciering?” Nou, ze lijken op veel verschillende manieren op elkaar, maar er zijn enkele belangrijke aspecten waarin ze van elkaar verschillen.

Laten we voordat we de verschillen op een rij zetten, eerst bekijken wat factuurfinanciering en factuur factoring inhouden.

 

Factuurfinanciering

Biedt uw kleine onderneming uitgebreide aflossingsmogelijkheden aan uw klanten? Deze kunnen maximaal 30, 60 of 90 dagen duren. Met factuurfinanciering kunt u uw facturen gebruiken als een financieel bewijs dat u de kredietverstrekker kunt terugbetalen op een voorschot. In de meeste gevallen kunt u maximaal 80% van uw factuur als voorschot ontvangen van de kredietverstrekker. U kunt de kredietverstrekker terugbetalen zodra uw klanten de factuur hebben betaald. Ons BETALD-platform is anders dan u misschien bent gewend. Hier kunt u tot 99% van de waarde van de factuur financieren. Is dat niet fantastisch? Met factuurfinanciering hoeft u niet lang te wachten op het geld dat u nodig heeft voor uw werkkapitaal, wat ontzettend kan helpen.

Factuur factoring

Net als bij factuurfinanciering kunt u met factuur factoring tot 85% van uw factuurwaarde ontvangen van de kredietverstrekker. Dit proces houdt in dat u uw facturen aan een derde verkoopt, wat niet het geval is bij factuur financiering. In dit geval wordt het volledige factuurbedrag namens u door het factoringbedrijf geïnd.

Dit zijn de verschillen tussen de twee:

  • Privacy

In het geval van diensten voor factuurfinanciering wordt de vertrouwelijkheid gewaarborgd. Dit betekent dat uw klanten niet zullen weten dat u een financieringsbedrijf gebruikt om factuurbetalingen te innen. Wanner u kiest voor factoring, zullen uw klanten op de hoogte worden gebracht dat hun facturen zullen worden beheerd en geïnd door een derde partij.

  • Flexibile betalingen

Met factuurfinanciering kunt u kiezen welke facturen u wilt financieren. Maar dit is niet het geval bij factuur factoring. Bij factuur factoring moet u wellicht alle of het grootste deel van uw facturen financieren met het maximale mogelijke financieringspercentage.

  • Debiteurenbeheer diensten

Incassodiensten kunnen al dan niet worden aangeboden via factuurfinanciering. Als u een klein bedrijf bent en u kiest voor factuurfinancieringsdiensten, dan is de kans groot dat u al afdelingen heeft voor krediet- en schuldbeheer. Hiertegenover staan bedrijven die factuur factoring bieden en waarbij bijna altijd de diensten voor schuldinning of beheer zijn inbegrepen.

  • Financiering

U kunt factuur factoring gebruiken als een kredietlijn die gekoppeld is aan uw facturen. Dit komt omdat, als u kiest voor factuur factoring, u mogelijk al uw facturen moet financieren. Dit betekent ook dat u altijd een doorlopende financieringsbron bij de hand heeft. Dit is anders bij factuurfinanciering Hierbij kunt u financiering op aanvraag ontvangen. Dit betekent dat u de facturen kunt die u wilt financieren selecteren, wanneer u dit daadwerkelijk nodig hebt.

Heeft u problemen met het betalen van uw leveranciers? Maakt de onregelmatigheid van uw kasstroom het voldoen aan uw orders van uw klanten lastig? Dan is factuurfinanciering absoluut een goede mogelijkheid. Factuur factoring is daarentegen goed voor grotere bedrijven.

Login/Sign up
Share: