Gebruik BETALD voor de financiering van Micro KMO’s.

By Per Frennbro in Groei

Een veel voorkomend en terugkerend probleem voor bedrijven – groot of klein – is de strijd met de instroom en uitstroom van contanten. Specifiek voor micro-bedrijven. Vandaag, verwerken de meeste bedrijven hun facturen zelf en beheren ze hun eigen transacties. Het zijn precies deze bedrijven die het meest te lijden hebben van onderbrekingen in de instroom van hun werkkapitaal. Voor deze ondernemingen is factuur factoring een goede oplossing.

Vroeger, toen micro-KMO’s geen factuurfinanciering konden gebruiken door te kleine facturen en te lage inkomsten, kregen ze meestal negatief advies van de  de reguliere factoringbedrijven “oude stijl”. Met nieuwe technologie in de wereld van factuurfinanciering kunnen micro-KMO’s werkkapitaal op korte termijn krijgen in ruil voor de verkoop van hun facturen aan de factor.

Traditioneel zijn de banken de belangrijkste bron van werkkapitaal en kredietverstrekkers voor micro-kleine en middelgrote ondernemingen. En de manier waarop men werkte was ofwel een negatieve balans hebben ofwel leningen aangaan. Hoewel deze opties beschikbaar zijn, is het veelal zo dat de banken weigerachtig staan tegenover het verstrekken van leningen aan micro-kleine en middelgrote ondernemingen. Dit komt omdat ze weinig risico aandurven in hun kredietportefeuilles en hun kapitaalbasis opnieuw willen opbouwen.

Het positieve nieuws is dat er nu nieuwe en innovatieve leenmodellen bestaan als valabel alternatief voor banken. Deze bieden micro-bedrijven met 1 tot 10 werknemers nieuwe financieringsmogelijkheden. Een van die opties is factuurfinanciering. Niet alle financieringsbedrijven bieden echter financiering aan voor micro-KMO’s. Wij, bij BETALD, bieden factuurfinanciering aan voor micro-KMO’svoor slechts een minimale bijdrage. Hier is het waar we ons onderscheiden van de rest. Wilt u financiering ontvangen voor uw micro-KMO? Gebruik dan ons platform en laat uw bedrijf groeien naar een hoger niveau.

About the Author:

Login/Sign up
Share: