Factuurfinanciering vs. Rekening Debet

By Per Frennbro in Financing

Een positieve cashflowhandhaven kan worden beschouwd als een van de grootste uitdagingen waarmee kleine en middelgrote ondernemingen zullen te maken hebben. Een winstgevend bedrijf kan cashflowproblemen ervaren en dit is een vrij natuurlijk proces. Het grootste probleem ontstaat echter wanneer een bedrijf zeer snel groeit. Ondanks voldoende verkoop, kan er een aanzienlijk gebrek aan geld zijn tussen het moment waarop geld wordt uitgegeven voor het maken van producten of het aanbieden van diensten en het moment wanneer de betalingen worden ontvangen van klanten.

Om het nodige werkkapitaal te verzamelen dat nodig is om hun bedrijfsactiviteiten te financieren, wenden MKB-bedrijven zich veelal tot banken voor commerciële of zakelijke rekening-courantkredieten. Wat betekent het voor bedrijven om hun rekening in het rood te laten staan? Met een rekening in het rood, kunnen bedrijven voor een beperkte periode krediet krijgen van banken tot een vooraf bepaalde limiet. Het bedrijf kan dan zowel betalingen als geldopnames verrichten om zijn activiteiten te blijven financieren. De meeste banken hebben echter strikte kredietcriteria in dit geval en ze willen dat u uw persoonlijke of commerciële eigendommen als waarborg. Het gevolg is dat tegenwoordig steeds meer bedrijven zich richten op factuurfinanciering en factoring, wat een veel gunstiger optie is.

Hierna volgt een korte vergelijking tussen factuurfinanciering / factoring en zakelijke voorschotten of rekening debet.

Bovengrens

Afhankelijk van de voorgeschiedenis van uw bedrijf, is er een bovengrens voor het debet niveau. Naarmate uw bedrijf blijft groeien, heeft u meer werkkapitaal nodig, maar het verhogen van uw debet mogelijkheden kan een reëel probleem zijn. Het zal niet alleen veel tijd kosten, maar het is ook best mogelijk dat de aanvraag afgewezen wordt. Bij factuurfinancieringis er geen dergelijke limiet voor factuurfinanciering. U kunt op elk gewenst moment voor factuurfinanciering kiezen.

Waarborg

Een van de grootste nadelen van rood staan is dat u het commercieel of uw persoonlijk onroerend goed als onderpand moet geven. Dit is echter niet het geval met factuurfinanciering, omdat uw vermogen hierdoor niet wordt bedreigd. De waarde van de factuur is alles wat u nodig hebt om factuurfinanciering voor uw bedrijf te garanderen.

Toegang tot fondsen

Het papierwerk, evenals de waardebepaling van onroerend goed die nodig is voor een zakenkrediet, kan weken tot zelfs maanden duren. Bij factuurfinanciering daarentegen kan je de bedragen in minder dan één uur ontvangen, afhankelijk van het factormaatschappij.

Vereisten voor goedkeuring

Om in het rood te kunnen gaan op je rekening, zal de bank uw bedrijfsgeschiedenis van dichtbij bekijken. Als u in het verleden moeilijkheden hebt gehad of als u een nieuwe onderneming bent, dan kan dit van grote invloed zijn op uw kansen om goedkeuring te krijgen. Factuurfinanciering echter is afhankelijk van de waarde van uw openstaande facturen.

Wat u ontvangt als debet limiet heeft ook een invloed op je verdere kredietmogelijkheden, je resterende kredietlimiet wordt lager, dat wil zeggen dat u minder op krediet kunt kopen. Factuurfinanciering / factoring heeft geen enkele invloed op uw kredietlimiet, waardoor uw bedrijf ook een betere kredietscore krijgt.

Bij BETALD begrijpen we uw behoefte aan een goede cashflow voor uw bedrijf. We zijn er om u te helpen groeien en u kunt zelfs gratis financiering doen als u uw vrienden uitnodigt op het BETALD platform. We zijn hier met ons factuurfinancieringsplatform, zodat u uw kleine onderneming kunt laten groeien en niveaus kunt bereiken dieenkel beperkt zijn door uw verbeelding.

About the Author:

Login/Sign up
Share: