Factoring versus lening voor een klein bedrijf: wat is de beste optie?

By Per Frennbro in Financing

Heeft u, als klein bedrijf, problemen om goedkeuring te krijgen voor een lening? Je bent niet alleen. Volgens een recente enquête hebben een groot aantal bedrijven die een aanvraag voor leningen voor kleine bedrijven hebben ingediend, geen krediet ontvangen.
Kent u de belangrijkste redenen hiervoor? Het is onvoldoende onderpand, lage credit scores en zwakke bedrijfsprestaties. Op dit moment wordt het steeds moeilijker voor kleine bedrijven om werkkapitaal uit traditionele financieringsbronnen te verzamelen.

Het goede nieuws is dat er een perfecte oplossing voor dit probleem is, deze oplossing heet,  factoring. Omdat deze term vrij nieuw is, zijn er veel mensen die zich niet bewust zijn van deze grote financieringsbron. Met factuurfinanciering of factoring kan uw kleine onderneming niet alleen het risico verminderen, maar ook veel minder betalen dan bij een lening voor kleine bedrijven. Heeft uw bedrijf financiering nodig, maar heeft het een beperkt onderpand of een lage credit score? Dan is factureringsfinanciering alles wat u nodig heeft. Om u te helpen beslissen wat beter is – financiering voor kleine bedrijven of factoring, hebben we een vergelijking tussen beide gemaakt. Even kijken:

Ontvang snel uw contanten

Bij leningen voor kleine bedrijven zijn er veel toepassingsvereisten evenals lange goedkeuringsperiodes die weken of maanden kunnen duren. Factoring daarentegen stelt een bedrijf in staat om een groot deel, ongeveer 80% van zijn openstaande facturen in minder dan 7 dagen te ontvangen. Als u een klein bedrijf bent met een reeds gevestigde relatie met een factor, dan kan de tijd worden ingekort tot minder dan 24 uur. Dit is wat dit systeem een perfecte optie is wanneer een klein bedrijf snel contant geld nodig heeft.

Lage Kosten

Op basis van het bedrag van uw lening, betalingsvoorwaarden en rentetarief, kunnen de langetermijnkosten van een lening een veelvoud zijn dan het werkelijke bedrag dat u wilt lenen. U moet rente betalen over de totale levensduur van de lening. In sommige gevallen kan het ook zijn dat u tot het dubbele van het geleende bedrag moet betalen. Daartegenover staat dat, als u voor factuurfinanciering gaat, u geen maandelijkse betaling of rentebetaling hoeft te doen, omdat het geen eigenlijke leningen zijn. Het is gewoon de verkoop van uw facturen of debiteuren voor het werk dat uw kleine onderneming al heeft gedaan.

Er zijn minder hindernissen

Als u een kredietlijn of een lening voor kleine bedrijven wilt ontvangen, moet u een groot aantal bewijzen verstrekken, zoals al uw financiële overzichten, dat u kredietwaardig bent, enzoverder. Je moet reeds lang in de business zijn, tenminste meer dan 3 jaar. En het belangrijkste is dat je een heel hoge kredietscore moet hebben. Bijfactuurfinanciering hoeft u al deze gegevens niet te verstrekken. Het enige dat een factor moet weten, is het krediet van de persoon of het bedrijf dat de factuur verschuldigd is. Hierdoor kan uw bedrijf alle aandacht besteden aan de kernactiviteiten.

Als u voor uw kleine onderneming snel contant geld nodig heeft, minus het risico, is factoring de enige oplossing, omdat kleine bedrijfsleningen grote risico’s inhouden. Wij zijn een toonaangevend platform waar kleine bedrijven factoren kunnen ontmoeten. Wil je onze hulp? Wees snel, en neem vandaag nog contact met ons op!

About the Author:

Login/Sign up
Share: