Alles Wat U Moet Weten Over Factuurfinanciering

By Per Frennbro in Financiering

Weet u wat factuurfinanciering is en hoe het werkt?

Factuurfinanciering is een geweldige manier om snel geld te ontvangen voor uw bedrijf wanneer u dit het hardst nodig heeft. In dit blog zullen we alles bespreken wat u moet weten over factuurfinanciering. Lees verder.

Als een klein bedrijf produceert u over het algemeen producten en diensten met uw eigen geld die u dan in een zekere mate “leent” aan uw klanten zoals groothandels of winkeliers. Hiermee bedoelen we dat de klanten voor die goederen of services niet meteen hoeven te betalen. Er wordt een factuur verzonden naar het kopende bedrijf wat het totale verschuldigde bedrag toont, samen met de datum waarop de factuur moet worden voldaan. En hier draait het nou net om. Wanneer u krediet aan uw klanten biedt, zit uw geld tijdelijk vast. Dit geld kan u anders gebruiken om uw bedrijf te laten groeien of om te investeren in uw bedrijfsactiviteiten. Dit is waar factuurfinanciering u kan helpen.

Met factuurfinanciering kunt u aan de kortlopende kredietfaciliteit voldoen of langzaam betalende accounts financieren. Factuurfinanciering is een soort van kortetermijnlening ten opzichte van uw eigen facturen en producten/diensten die op basis van onbetaalde facturen door een kredietverstrekker worden verstrekt aan zijn/haar zakelijke klanten. Om het werkkapitaal van uw bedrijf te verbeteren, verkoopt uw bedrijf zijn facturen via factuur factoring. Dit biedt uw bedrijf onmiddellijk geld wat u kunt gebruiken voor het betalen van bedrijfskosten.

Stappen voor factuurfinanciering

Via het BETALD-platform is het proces om uw factuur te financieren eenvoudig en gemakkelijk:

Stap 1: Als een klein bedrijf levert u goederen of diensten aan uw klanten en stuurt u hen de factuur

Stap 2: U synchroniseert uw online boekhoudsysteem met ons BETALD-platform

Stap 3: Wanneer het wordt gesynchroniseerd, kan het BETALD-platform de veiling inschakelen nadat alles is goedgekeurd.

Stap 4: Na goedkeuring wordt de factuur geveild en wordt erop geboden.

Stap 5: 
Nadat het bod is geaccepteerd, wordt een percentage van de nominale waarde van de factuur door het systeem aan u uitbetaald

Stap 6: Wanneer de factuur moet worden betaald, betaalt de debiteur (betaler van de goederen/diensten) de factuur aan BETALD

Stap 7: Zodra uw debiteur betaalt, wordt het resterende bedrag van de factuur aan u betaald min de kosten van de factuur investeerders.

Voordelen van factuurfinanciering

De belangrijkste voordelen van factuurfinanciering zijn:

  • Geld ontvangen binnen 24 uur. Meestal binnen 10 minuten na het sluiten van de veiling en ongeveer 1,5 uur na de goedkeuring van de factuur.
  • Flexibele voorwaarden
  • U krijgt de controle omdat u de maximale kosten kunt instellen die u accepteert wanneer de factuur wordt geveild
  • Continuïteit van de kasstroom zonder schulden. U kunt naast de financiering ook geld lenen, omdat de factuurfinanciering niet van uw kredietscores afhangt .
  • Minder risico op betalingsachterstand
  • U hebt geen sterke financiën nodig
  • Professioneel beheer van vorderingen
  • Minder stress
  • Hogere winst

Factoren om te overwegen

Als u kiest voor factuurfinanciering, zijn er bepaalde dingen die u moet overwegen, zoals de verschillende soorten opties voor factuurfinanciering. Kies de mogelijkheid die perfect bij uw bedrijf past. U wilt bijvoorbeeld misschien slechts enkele van uw facturen financieren of misschien wilt u al uw facturen financieren en meer geld binnenkrijgen. De keuze is aan u.

Een andere overweging die u moet maken is kredietbeheer. Er zijn enkele aanbieders van factuurfinanciering die zelf het kredietbeheer willen beheren.

Deze dingen veranderen afhankelijk van de verschillende soorten opties voor factuurfinanciering. Hierdoor moet u zeker zijn van het soort factuurfinanciering dat u wenst en welke voordelen daarbij horen.

Nu u alles weet over factuurfinanciering, wordt het tijd om ervoor te gaan. Hulp nodig? Meld u vandaag aan of stuur ons een bericht!

 

Login/Sign up
Share: