Alles wat u moet weten over factuur factoring

By Per Frennbro in Financing

Het is correct om te stellen dat factoring al jaren bestaat, maar het is pas sinds kort dat het aan populariteit wint bij het grote publiek. Bent u een eigenaar van een klein bedrijf, dan weet u precies hoe belangrijk het is voor uw bedrijf om uw cashflow intact te houden. Dit is precies het domein van factuurfinanciering en factoring. Factoring fungeert als een geweldige manier om snel toegang te krijgen tot contanten om aan uw cash behoeften als klein bedrijven te voldoen. Wilt u meer weten over factoring? Lees verder.

Is factoring een lening?

Zuiver technisch gezien kan factoring beter worden omschreven als een voorschot op facturen of debiteuren en niet als een lening. Een factor is een derde partij die alle debiteuren van een bedrijf tegen een gereduceerd tarief aankoopt. Het geld van de klanten wordt dan in de meeste gevallen door de factor verzameld en u krijgt als bedrijf het geld dat vastzit in onbetaalde facturen.

Verschillende soorten factoring

Er zijn twee soorten factoring:

  • Factoring met verhaal

Bij dit soort factoring koopt de factor uw facturen en de factor betaalt u het bedrag uit. In het geval dat een van uw klanten de gefactureerde bedragen niet betaalt, bent u zelf verantwoordelijk om dat bedrag aan de factor te betalen.

  • Factoring zonder verhaal

Bij dit soort factoring wordt u betaald voor de facturen die de factor bij u koopt. In het geval dat een factuur van uw klanten onbetaald blijft, bent u niet aansprakelijk. Door ditextra risico voor de factor zullen de vergoedingen normaal hoger zijn in vergelijking met factoring met verhaal.

Enkele voordelen van factuurfactoring:

  • Optimaal voor snel groeiende bedrijven
  • Volledig onafhankelijk van uw kredietscore
  • De best optie voor nieuwe bedrijven
  • Je krijgt onmiddellijk toegang tot werkingskapitaal voor uw klein bedrijf.

Misverstanden omtrent factuurfinanciering en factoring

  • Factoring is enkel voor grote bedrijven

Dit is helemaal niet correct, het overgrote deel van factoring klanten zijn kleine- en middelgrote ondernemingen.

  • Factuurfinanciering vervreemdt u van uw klanten

Eigenlijk is Factuurfacturering is een erg goede manier om een betere relatie met uw klanten op te bouwen, omdat u volledig klantgericht kunt zijn en uw zaken en verkopen tijdig kunt beheren.

  • Factoring gebruiken betekent dat uw bedrijf niet stabiel is.

Dit is opnieuw volledig onwaar, factoring heeft uw bedrijf verhoogde financiële stabiliteit en inkomensstroom.

Om zeker te zijn dat factoring de beste optie is voor uw bedrijf, moet u ervoor zorgen dat u uw huiswerk doet zoals u met andere opties zou doen. Gebruik ons platform BETALD en profiteer van de voordelen van factuurfactoring.

About the Author:

Login/Sign up
Share: