Al uw vragen omtrent factoring – Beantwoord!

By Per Frennbro in Financiering

Bent u van plan om in zee te gaan met een factoringmaatschappij? Is dit de eerste keer dat u dit type financieringsalternatief voor uw bedrijf in overweging neemt en zit je met heel veel vragen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Hier hebben we een lijst opgemaakt met meest gestelde vragen samen met de antwoorden om u te beter helpen beslissen of factoring de juiste oplossing is voor uw bedrijf. Laten we beginnen:

Wat is factoring?

Factuur factoring of kortweg factoring is het proces waarbij, voor een percentage van de waarde, uw rekeningvorderingen worden verkocht aan eenfactoringmaatschappij. Een bedrijf kan tot 99% van de waarde van de facturen ontvangen van BETALD. Zodra de klanten hun factuur betalen, betaalt de factoringmaatschappij u het resterende bedrag minus de factoringkosten. Het is een alternatieve financieringsoptie die bedrijven van elke omvang, maar vooral kleine en middelgrote bedrijven, kan helpen.

Hoe kan factoring de cashflow in mijn bedrijf helpen?

Met factoring krijgt u een onmiddellijke toegang tot instroom van contanten voor uw bedrijf. Dit geld kan worden gebruikt om te voldoen aan de loonlijst, werkkapitaal te verschaffen, belastingen te betalen, reclame te verhogen, uw kredietwaardigheid te verbeteren, voorraad aan te vullen, uw debiteuren te betalen, uitrusting te kopen en nog veel meer.

Hoe verschilt factoring van een traditionele banklening?

Werken met een factoringmaatschappij is veel gemakkelijker en sneller dan een banklening krijgen. Bij het nemen van de beslissing om uw bedrijf te financieren, richt een factoringmaatschappij zich vooral op de kredietwaardigheid van uw klanten. Banken richten zich juist op de financiële geschiedenis en de cashflow van uw eigen bedrijf. Als u factoring gaat gebruiken krijgt u snelle financiering. Banken daarentegen hebben weken en soms zelfs maanden nodig hebben om een bedrijfslening goed te keuren.

Moet ik al mijn facturen aan een factoringmaatschappij geven?

Ken je het belangrijkste voordeel van factuurfacturering? Je gebruikt het enkel wanneer je het nodig hebt. U hoeft niet al uw facturen aan een factoringmaatschappij geven. In plaats daarvan kunt u de facturen kiezen die u zelf wilt factureren, afhankelijk van uw cashflow en bedrijfsbehoeften.

Hoe dikwijls kan ik aan factoring doen?

Het is totaal vrij, wanneer je maar wilt. Er kunnen maanden zijn waarin u helemaal geen nood hebt aan factoring  en er zullen maanden zijn waarin veel facturen doorgegeven moeten worden. Het is prima, er zijn geen minima en maxima.

Kan mijn bedrijf in aanmerking komen voor facturering als ik een lage credit score heb?

Ja. Bij het BETALD platform kunt u factoring krijgen voor uw bedrijf, zelfs als u een lage credit score heeft.

Hoe lang duurt het hele proces van factoring?

Je krijgt heel snel toegang tot contanten, op ons BETALD-platform krijg je het geld op je rekening binnen een uur nadat het proces afsluit.

Welke industrieën kunnen die factoring aanwenden?

We werken met een brede groep van industrieën. Bijna alle b2b-bedrijven kunnen kiezen voor factoring-service. Hier zijn enkele voorbeelden: bouwbedrijven, truckingbedrijven, olie- en gasbedrijven, gezondheidszorgbedrijven, uitzendbedrijven, productiebedrijven en kledingbedrijven, en nog vele andere.

Nu al uw vragen over factoring zijn beantwoord, is het de hoogste tijd voor u om ons BETALD-platform uit te proberen!

About the Author:

Login/Sign up
Share: